Home » Nieuws » Avond over borstgezondheid
Avond over Borstgezondheid - 17 oktober 2018

Avond over Borstgezondheid - 17 oktober 2018

Als we het cijfer van borstkanker werkelijk willen verlagen dan zullen we wat anders moeten gaan doen als we de afgelopen 30 jaar hebben gedaan. Thermografie is een onderzoeksmethode die kijkt naar de veranderende lichamelijke processen(fysiologie) en als we dat combineren met echografie dan hebben we een zeer goed preventief borstonderzoek (helaas is mammografie nooit preventief).

Op dit moment komen veel vrouwen van boven de 50 jaar voor een borstonderzoek bij De Groene Zuster. Die hebben een oproep gehad voor ‘De Bus’ waar ze in het kader van bevolkingsonderzoek een mammogram kunnen krijgen. Maar liever hebben we dat vrouwen beginnen met onderzoeken van af 30 jaar. Dat is namelijk werkelijke preventie. Het gaat niet alleen om het onderzoek, maar vooral om vrouwen te leren wat ze kunnen doen om hun borsten gezond te houden. De Groene Zuster geeft erg veel tips hierover.

Nu gaat er vooral zorg uit naar borstkanker. Vrouwen hebben werkelijk geen idee hoe dat zou kunnen ontstaan en al helemaal geen idee wat ze er preventief aan zouden kunnen doen. In de presentaties vertellen we zo veel mogelijk van deze preventie. We willen zo veel mogelijk vrouwen bereiken.

Mijn naam is Frauke Boer en ik ben de Groene Zuster in het noorden. Op dit moment werkzaam op de locaties Groningen, Assen en Hoogeveen. Ik zou graag met jullie groep willen sparren tijdens een interactief avondje over borstgezondheid.

Wat dat bij mij onder andere inhoudt is het volgende:

  • Kennismaking met thermografie
  • Kennismaking met borstweefselbehandeling
  • Lifestyle adviezen voor een goede borstgezondheid en preventie.

Woensdagavond 17 oktober  in Zaal 12 in Vlagtwedde
Zaal open 19:30 uur, Start 20:00 uur.
Entree € 5,-

Stuur voor aanmelden een bericht naar info@bewustoostgroningen.nl

 

 

Een bijdrage van BOG