Geweldige kamerplanten

De juiste kamerplant kan kleur toevoegen en zelfs zorgen voor een rustgevende en ontspannende omgeving in huis. Kamerplanten kunnen ook een uniek element toevoegen aan uw kantoor. Sommige van deze planten kunnen zelfs de luchtkwaliteit in uw huis verbeteren. Hoewel veel van deze planten giftig kunnen zijn voor huisdieren en kinderen, zijn er ook planten die veilig en gemakkelijk te verzorgen zijn.

Een van de beste kamerplanten is de Vredeslelie. Deze plant is gemakkelijk te kweken, en heeft een verscheidenheid aan bladkleuren en stijlen. Het kan worden geplant in hangende manden of decoratieve potten. Om haar op haar best te houden, moet u haar minstens eenmaal per week water geven. U kunt de plant ook in direct zonlicht zetten. Vergeet ook niet haar te onthoofden als ze te oud is.

Een andere geweldige kamerplant is de slangenplant. Een slangenplant verwijdert schadelijke chemicali├źn uit de lucht, zoals tolueen en xyleen. Ze absorberen ook CO2, wat helpt om je lucht te zuiveren als je slaapt. Daarom zijn deze planten erg populair onder huiseigenaren.

Hoewel ze gemakkelijk te verzorgen zijn, moeten cactussen niet te veel water krijgen. De bladeren worden dan namelijk geel en de plant kan zelfs afsterven. Als u echter geïnteresseerd bent in een cactus, kunt u er gemakkelijk een kopen op Amazon.

Een andere onderhoudsarme plant om te overwegen is de Afrikaanse maskerplant. De glanzend groene bladeren met witte strepen zijn perfect voor een binnenruimte. Net als andere planten heeft deze plant indirect licht nodig. Eenmaal per week of naar behoefte water geven.

Pothos zijn ook goede kamerplanten, hoewel u er wel voor moet zorgen dat de grond tussen de gietbeurten door droog is. De brede, dikke bladeren en het vineuze uiterlijk maken dit een stevige plant.

Een andere stevige plant is de Boston-varen. Zijn bladeren worden tot een meter lang en zijn spreidende vorm maakt hem tot een perfecte hangplant. In volle bloei heeft deze plant heldergroene bladeren die op een varen lijken.

Philodendrons zijn een andere goede keuze, en het zijn zeer onderhoudsarme planten. Over het algemeen geven ze de voorkeur aan vochtige grond en weinig licht. Er zijn klimmende en niet-klimmende soorten verkrijgbaar. Hun glanzende, grote bladeren helpen hen de stoffen in de lucht te absorberen, en ze zijn ook zeer gunstig voor het zuiveren van de lucht in uw huis.

Als je een kamerplant zoekt die droogte kan overleven, is de Epipremnum aureum een goede keuze. Dit type plant kan tolereren af en toe overbewatering, maar het moet worden gehouden uit de buurt van gebieden met extreem warme temperaturen.

De vredeslelie, of Duivelsklimop, is ook een goede keuze. Deze kamerplanten kunnen een kantoor opfleuren, en hun witte bloemen kunnen een beetje schoonheid toevoegen aan een kamer. Aangezien deze planten giftig kunnen zijn voor honden en katten, moet u ze uit de buurt van deze dieren houden.

Een andere huisdiervriendelijke optie is de polka-dot plant. Deze planten zijn een schattig en warm alternatief voor kerststerren.

Scroll naar boven