Home » Aanbieders » Yoga » Zijninhetnu yoga mindfulness
Logo zijninhetnu, Yoga & Mindfulness

Informatie

zijninhetnu, Yoga & Mindfulness

Aanbieder Jannie Smits-Grave
E-mail
Website
Telefoon 06 - 25 42 33 15
KVK KVK: 66797616
Plaats Nieuwe Pekela
Categorie Yoga

zijninhetnu, Yoga & Mindfulness

Yin/Restoratieve Yoga

Er zijn verschillende vormen van yoga, die ik ga beoefenen is grotendeels Yin/Restoratieve Yoga.

Restoratieve yoga is laagdrempelig en voor iedereen te doen! Deze vorm van yoga is o.a. voor het reduceren van stress en of spanningen, het herstel van blessures en het verbeteren van je fysieke gesteldheid. Het is een rustige vorm van yoga.

Yinyoga vraagt daarentegen vaak wat meer aanpassing. De houdingen die je aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten, ze rekken dieperliggende spieren en maken o.a. het bekkengebied los. Je haalt juist de kracht uit het langer aanhouden van rustige ontspannende en inspannende oefeningen! Meestal maak je dan gebruik van zittende en liggende houdingen. Je maakt veel gebruik van kussens, handdoeken en meditatiekussens, deze middelen zorgen ervoor dat je veel gemak vindt in de houdingen. Je ligt gemiddeld 4 minuten in dezelfde houding!

Op het eerste gezicht zou je misschien denken dat Yin/Restoratieve Yoga helemaal niet veel voordelen heeft omdat je niet zo snel zal zweten of omdat je alleen maar zittende of liggende houdingen uitvoert. Inspanning, in bijvoorbeeld de sportschool, is ook goed maar juist ook de ontspanning helpt je om meer uit het leven te halen!

Voordelen van Yin/Restoratieve Yoga

  • Doordat je lang in een houding blijft zitten of liggen, ervaar je een hele goede en diepe stretch. Je spieren kunnen in het begin weerstand bieden maar na een minuut geven ze zich er aan over. Dit betekent dat je hierdoor meer ruimte krijgt!
  • Yin Yoga kan je helpen om diverse klachten te verminderen. Bijvoorbeeld tijdens revalidatie of bij chronische klachten, denk bv aan diverse vormen van reuma, artrose, nekklachten, hoofdpijn, rugklachten enz.
  • Doordat je lang in een bepaalde houding zit of ligt, leer je je lichaam goed kennen, wat je aandachtspunten zijn en kun je hier naar handelen.
  • De ademhaling wordt verbeterd. Je leert in een ontspannen sfeer de ademhaling te controleren en op een juiste manier toe te passen, dit geeft niet alleen tijdens deze les meer ontspanning maar ook in het dagelijks leven veel verlichting.
  • Restoratieve Yoga bevordert je meditatie. Je bent nl in staat om te ontspannen en je ademhaling onder controle te krijgen.
  • Je leert door middel van Yin/Restoratieve Yoga te ontspannen. Je laat de spanning in je lijf los en zorgt ervoor dat je gedachten kunt loslaten. Hierdoor bereik je optimaal contact tussen lichaam en geest. Bel gerust voor een vrijblijvende gratis proefles!

Adres

Ons adres
Abraham Westersstraat A6
9663PA Nieuwe Pekela