Home » Aanbieders » Bewustzijnsontwikkeling » De spiegel
Logo De Spiegel

Informatie

De Spiegel

Aanbieder Wilma Musters-Hoomoedt
E-mail
Website
Telefoon 0599 - 63 84 71
Plaats Sellingen
Categorie Bewustzijnsontwikkeling

De Spiegel

Een spiegel laat je helder en zuiver zien hoe je er uit ziet. Met je mooie kanten maar ook met alle oneffenheden van dat moment, zonder oordeel!

Vaak registreer je eerst de dingen die je als ‘niet mooi’ beoordeelt. “He bah, een puistje, wat is dat nou weer voor vlekje, wat zie ik er vermoeid uit, waarom blijft die lok nou niet zitten” En dan gaat het alleen nog maar over je gezicht.

In mijn praktijk houd ik je als het ware een spiegel voor en sta naast je om samen met jou die oneffenheden onder ogen te zien en de oorsprong te onderzoeken. Wat wil die klacht of het puistje je vertellen. Waar komt het vandaan, waar ben je zo moe van, hoe komt het dat die weerbarstige lok je zo stoort.

Door je ‘oneffenheden’ onder ogen te zien en ze vervolgens te omarmen zal je steeds meer in staat zijn om te zien en te voelen hoe mooi je in wezen bent. Waardoor je weer liefdevol naar jezelf kunt kijken.

Dit spiegelen zit op vele manieren door mijn praktijk verweven.

Individuele therapie.

Ieder mens komt in zijn of haar leven in meer of mindere mate problemen tegen. Soms worden deze problemen zo groot dat je er zelf geen uitweg meer in ziet, b.v. door ziekte, scheiding, ontslag, het overlijden van een dierbaar persoon enz.

Het komt echter ook vaak voor dat er geen duidelijk aanwijsbare of acute problemen zijn maar klachten als vermoeidheid, geïrriteerdheid of lichamelijke klachten waar geen oorzaak voor is gevonden. Soms worden deze klachten niet serieus genomen, hierdoor kan onnodig veel pijn en eenzaamheid ontstaan. 

Je kunt deze problemen of moeilijkheden ook zien als een uitdaging. Een uitdaging om stil te staan bij je klachten, problemen of onderdrukte gevoelens. Door je bewust te worden waardoor ze zijn ontstaan kun je er ook van leren. Je wordt je hiervan bewust door ze in de therapie te ervaren.  

Door de uitdaging aan te gaan worden je moeilijkheden mogelijkheden tot  persoonlijke ontwikkeling.

De individuele therapie is gebaseerd op de transpersoonlijke psychologie. Transpersoonlijk wil zeggen dat de therapie verder gaat dan het persoonlijke. ‘Trans’ betekent ‘over’, transpersoonlijk is dus: het persoonlijke overstijgend. Dit betekent dat er naast de gebruikelijke therapeutische gespreksbenadering ook ruimte is voor o.a.: spiritualiteit, religie, zingevingsvragen, voor de diepere betekenis van alles wat ons overkomt.

Cursus Bewust ontspannen

In onze huidige maatschappij leven we vaak in een hoog tempo en krijgen we van alle kanten heel veel prikkels. Of we nou willen of niet.

Dit kan naast een gevoel van gejaagdheid, ook zorgen voor gespannen spieren. Soms duidelijk voelbaar, denk b.v aan een stijve nek of zere rug. Je kunt ook gespannen spieren hebben waar je je niet direct bewust van bent maar die wel zorgen voor klachten als vermoeidheid of benauwdheid.

In deze cursus leer je je bewust te worden waar opgehoopte spanningen in je lichaam zitten en vooral hoe je deze eenvoudig los kunt laten en weer kunt ont-spannen. Dit ontspannen kan op veel manieren. Er komen verschillende methoden aan bod en geeft je de mogelijkheid te ervaren wat het beste bij JOU past!

Door middel van b.v. ontspanningsoefeningen, grondingsoefeningen, meditaties en visualisaties kom je weer terug bij de rust in jezelf en leer je hoe je dit eenvoudig in je leven toe kunt passen.

Stilte wandelingen

Samen met collega Winny Wesdorp organiseer ik maandelijks een Stiltewandeling.

In onze huidige maatschappij zijn we zo gewend geraakt om te reageren op alle prikkels om ons heen dat we niet meer zo goed weten hoe we met stilte om moeten gaan.

Als er in een groep een stilte valt ervaren we dat vaak als ongemakkelijk en wordt er zelfs over een pijnlijke stilte gesproken. Om die stilte te doorbreken vervallen we vaak in gebabbel.

Tijdens de Stiltewandeling ervaar je wat het met je doet om jezelf niet te verliezen in gebabbel met elkaar. Door samen in stilte te wandelen word je je weer bewust van je eigen innerlijke geluiden en zal je merken dat je zintuigen versterken.

Je hebt misschien opgemerkt dat veel van het bovenstaande in beeldtaal is geschreven. Deze beeldtaal is kenmerkend voor mij en mijn praktijk. Ik heb een passie voor het werken met beelden en werken met het onbewuste. Ik vind het fascinerend hoe (droom)beelden, die ogenschijnlijk zeer onwaarschijnlijk zijn, hele essentiële boodschappen vertellen. Alhoewel men soms dezelfde beelden waarneemt hebben ze niet altijd voor iedereen dezelfde betekenis. Deze beelden vanuit het onbewuste zijn heel persoonlijk, iedereen is uniek.

Niet alleen mijn praktijk maar ook mijn dagelijks leven is doorspekt met beeldtaal. Ik fotografeer en film graag en veel.

Voel je vrij om een afspraak te maken om bij mij ‘in De spiegel te komen kijken’.

Wilma Musters-Hoomoedt

Adres

Ons adres
Dorpsstraat 38
9551AG Sellingen