Home » Aanbieders » Bewustzijnsontwikkeling » Poort naar geluk
Logo Poort naar Geluk

Informatie

Poort naar Geluk

Aanbieder Mariska Jak
E-mail
Website
Telefoon 06 - 17 68 68 37
KVK KVK: 68412371
Plaats Sellingen
Categorie Bewustzijnsontwikkeling
Ook in
 • Retraites
 • Therapie
 • Poort naar Geluk

  Geluk is een keuze voor bewuste mensen

  Wie is Mariska Jak?

  Mariska is polyenergetisch therapeut, lifecoach, trainer, medium, paragnost, spiritueel leraar en geluksexpert. Zij is auteur van het boek ‘Geluk is een keuze’; een handboek voor zelfheling en wegwijzer naar een gelukkiger leven. Daarnaast heeft zij twee meditatie-CD’s uitgebracht. Bij Mariska kun je terecht voor alternatieve psychotherapie, coaching en paranormale consulten. Daarnaast verzorgt zij Vitaliteitweken/-dagen, lezingen en workshops op maat en de cursus ‘Poort naar Geluk’.

  Mariska is geboren in 1960 en is tot haar 15e jaar in noord-Holland (Beemster) opgegroeid. Vanaf 1987 woont en werkt Mariska in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland. Vanaf 2007 heeft zij een eigen bedrijf dat zich richt op mensen die zijn vastgelopen. Vanaf 2017 heeft Mariska haar praktijk in Westerwolde vanwege de rust, de ruimte, de natuur en de frisse lucht.

  Passie en missie

  “Het is mijn passie om mensen te ondersteunen bij bewustwording, leren, ontwikkelen, zelfheling en verandering. Doel daarbij is mensen terug te brengen tot hun authentieke ‘zijn’ en te laten leven vanuit hun hart. Ik leer mensen te vertrouwen op hun intuïtie, om schepper te zijn van hun eigen leven en om hun kracht te benutten. Ik doe dit met een helderwetend vermogen en met beide benen op de grond.”

  Missie
  “Ik breng het ‘licht’ van bewust-zijn, eigen verantwoordelijkheid en liefhebben in de wereld vanuit de verbondenheid met alles dat is. Door het plezier dat ik daaraan beleef, straal ik een enthousiasme uit dat anderen inspireert hun leven met dit ‘licht’ te verrijken. Daardoor komen zij in contact met hun ware zelf om daar het geluk te vinden.”

  Kwaliteiten

  “Je zult me leren kennen als een direct, open, enthousiast en betrokken mens. Ik ben gepassioneerd, creatief en ondernemend. Door mijn helderwetend en analytisch vermogen kom ik snel tot de kern van een probleem. Ik beschik over een gezonde dosis humor, werk intuïtief vanuit het hier en nu en werk graag in de natuur (bijv. bezin- of coachwandeling) . Al deze eigenschappen kleuren mijn stijl van werken.”

  Achtergrond

  “Ik heb veel projecten geleid, veranderprocessen begeleid, conferenties, teamsessies en trainingen ontwikkeld en uitgevoerd op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Dat heb ik met name gedaan in de commerciële sector, de zakelijke dienstverlening en in de gezondheidszorg. Ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen en heb daarna de HBO-opleiding Arbeidsmarktpolitiek & Personeelsbeleid gedaan. Ik heb functies vervuld als jurist, personeelsadviseur, coach, trainer/opleider en jaren gewerkt als (interim)manager.
  Ik heb verschillende cursussen gevolgd over opleidingskunde, management & communicatie, persoonlijke ontwikkeling, medische basisvakken. Verder heb ik mij verdiept in bewust zijn, spiritualiteit, paranormale zaken, kwantumpsychologie, polyenergetica en technieken voor zelfheling.”

  Ommekeer

  “Jarenlang heb ik gedacht dat er geen leven was na het werk. Ik heb me er met hart en ziel op gestort. Ik werd gedreven door schuldgevoelens en angst om niet goed genoeg te zijn. Ik was hard voor mezelf door mijn streven naar perfectie, controle en behoefte aan waardering. Ik dacht dat liefde niet bestond. Het jaar 2000 was voor mij een magisch jaar. Het bracht mij de ommekeer. Ik kreeg een burnout, had nog maar 20% van mijn vermogens en kon niet meer denken. Van mijn tomeloze energie was niets meer over. Ik was als een zombie en wilde niks meer. Via via kwam ik in het alternatieve circuit terecht waar ik werd verlost van negatieve overtuigingen. Ik ontdekte mijn kracht als hoog sensitief persoon. Ik kreeg weer lucht en mijn energie kwam terug, ik kon weer genieten van het leven en trok ook weer positieve dingen aan. Mijn enthousiasme groeide over de toepassing van polyenergetische zelfhelingstechnieken en heb deze geïntegreerd in mijn leven en in mijn werk. Gaandeweg heb ik leren leven vanuit onvoorwaardelijke liefde voor mezelf. Ik werk met overgave, op de stroom van wat is in het hier en nu, in verbinding met het Licht. Ik leef mijn waarden, ga mijn eigen weg en vertrouw op mijn eigen wijsheid. Ik ben dankbaar voor mijn leven en accepteer wat er is.”

  Wat doe ik als Medium/Paragnost?

  • Als medium (paragnost) beantwoord ik levensvragen over werk, relaties, ziekten, bewust zijn en spiritualiteit. Los van tijd en ruimte kan ik mij afstemmen op mensen, overleden zielen, baby's, kleuters, kinderen of volwassenen die gebrekkig of niet (meer) kunnen communiceren. Volgens mijn cliënten zijn mijn boodschappen to the point, relevant en juist; ik geef zuivere informatie door. Daardoor worden zij bewuster, geraakt, gerustgesteld, geïnspireerd en 'puzzelstukjes' vallen op zijn plek...
  • Daarnaast geef ik lezingen aan besloten groepen zoals gezin, familie, vriendinnen, bedrijfsteam. Je kunt kiezen voor algemene boodschappen die voor alle deelnemers van belang zijn en/of voor specifieke individuele boodschappen. Vragen van deelnemers kunnen plenair of later apart worden beantwoord. Duur, locatie en tijd worden in overleg bepaald.

  Verwachtingen

  Of ik nu werk als Paragnost, spirituele gids of Paranormaal Medium…

  • Ik geef antwoord op je vragen en alles wat daarmee samenhangt om je bewuster te maken en nieuwe inzichten te geven.
  • Als ik iets niet weet, dan zeg ik dat.
  • Je krijgt geen informatie over de toekomst of waar je nog niet aan toe bent.
  • Je krijgt niet meer informatie dan je kunt verwerken.
  • Wat ik je vertel hoef je niet klakkeloos over te nemen; het is aan jou om de informatie te filteren en eruit te halen waar je iets aan hebt.
  • Je blijft regisseur van en verantwoordelijk voor je eigen leven en maakt keuzes die voor jou goed voelen.

  Voorgeschiedenis Spiritueel Medium Mariska

  Als kind had ik al uittredingen en was ik onbewust bezig met spirituele zaken. Ik speelde ‘waarzeggertje’, deed aan kaartleggen, gebruikte een letterbord om boodschappen door te krijgen en aapte Uri Geller na. Deze bezigheden werden thuis niet gewaardeerd en als gevaarlijk afgedaan. Ik had daardoor de overtuiging dat paranormale zaken eng zijn en vond het maar zweverij. Mijn spirituele interesse bleef en dat uitte zich in mijn puberteit in het verdiepen in handlezen, astrologie en paranormale zaken. Als onkruid was deze nieuwsgierigheid niet uit te roeien. 

  Ontwikkeling
  Later in mijn werk als trainer, coach en adviseur werd ik mij bewust dat ik mensen kon raken en ondersteunen door uit te spreken wat er in mij op kwam. Ik dacht dat dit fenomeen te maken had met mensenkennis. Na mijn burn-out ben ik in het alternatieve circuit van complementaire geneeswijzen terecht gekomen en ontdekte ik de stem van mijn hart. Ik kwam erachter dat mijn ingevingen en boodschappen voor anderen gebaseerd waren op intuïtief weten en dat er meer was tussen hemel en aarde. Begin 2000 volgde ik de vierjarige opleiding Polyenergetica en kreeg als therapeut steeds meer vertrouwen in mijn paranormale gaven. Ik bekwaamde mij in aurareading, magnetiseren, tekeningen lezen, intuïtief schrijven en energetische technieken zoals regresssie- en hypnotherapie. Ik las veel boeken over spiritualiteit, schreef het zelfhelingshandboek ‘Geluk is een keuze’ en maakte twee meditatie-Cd’s. Daarnaast nam ik deel aan seances van mediums die werkten met engelen, bloemen en foto’s van dierbaren. Ik was mij er toen nog niet van bewust dat ik zelf ook paranormaal begaafd was. 

  Vertrouwen
  Er kwamen steeds meer mensen op mijn pad die mij als spirituele gids wilden raadplegen en mij het stempel zuiver medium gaven omdat mijn boodschappen to the point, relevant en juist waren. Zo ontwikkelde ik gaandeweg mijn mediamieke gaven (helder zien, -voelen, -horen, -weten). Daarbij voelde ik mij een schakel tussen hemel (Bron van liefde, licht en heelheid) en aarde (Bron van kracht, vertrouwen en transformatie) en wist ik dat ik niet alleen ben, maar Al Eén. In 2015 kon ik mijn blokkerende overtuigingen over paranormaal zijn loslaten en durfde ik er openlijk mee naar buiten te treden. Deze stap naar buiten versterkten mijn gevoel van authenticiteit, heelheid en dankbaarheid.

  Klik hier om een afspraak te maken voor een consult (persoonlijk, telefoon, e-mail of audiobericht).

  Adres

  Ons adres
  Veentuinen 26
  9551 BZ Sellingen